Over ons

Onder het motto “luxueus vertoeven in een landelijke omgeving”, presenteren wij onze twee gastenverblijven in het pittoreske Buggenum met uitzicht over de Maasvallei.

Buggenum is een klein Maas dorp met ca. 900 inwoners, centraal gelegen in midden Limburg.  We wensen onze gasten gastvrij te onthalen en rust, ruimte en vergezichten te bieden. Onze gastenverblijven zijn geschikt voor vakantie, kort zakelijk verblijf, maar zeker ook voor een paar daagjes ertussen uit, genietend van al het moois dat de regio te bieden heeft. Een luxe ontbijt is optioneel. Zijn er speciale wensen dan horen wij dat graag.

Stukje Geschiedenis

De voor deze streek zo kenmerkende langgevel boerderij is rond 1920 gesticht door opa Jacques Ottenheijm. Hij kwam vanuit Nunhem naar het Buggenumse veld en stichtte er zijn gemengd boeren bedrijf, met akkerbouw, fruitteelt, kippen, koeien en varkens. Dit leverde hem de bijnaam Veldj Kuueb op, de naam waarnaar één van de studio’s is vernoemd. Dit deel van Buggenum, dat uit keek over de Maas noemde men in het Limburgse dialect “t Inj”, wat zoveel als “ Het Einde” betekende en waarschijnlijk voortkomt uit  het feit dat de Maas een natuurlijke grens was van het dorp. Sindsdien is de boerderij in de familie gebleven en heeft de ongetrouwde oom Piet (Studio Piette) en zijn jongste zus de boerderij voort gezet. Door het gastenverblijf de naam Zus te geven, deze naam verwijzend naar de jongste telg uit de familie, ook wel Zus genoemd, is een stukje traditie en dorpscultuur in ere gehouden.

Inmiddels is de boerderij omgevormd tot een akkerbouw-paardenhouderij bedrijf met een comfortabel gastenverblijf dat de hedendaagse luxe combineert met de historische bouwelementen waardoor de gastenverblijven het karakter en de sfeer van de oorspronkelijk boerderij uitstralen. We stellen het contact met onze gasten op prijs en vertellen dan ook graag, naast de historie, over de mooie natuur, de bezienswaardigheden en culinaire pleisterplaatsen die het midden Limburgse gebied rijk is.

We hopen u een keer te mogen begroeten en laten genieten van een mooi stukje Limburg.

Jack & Hannie Allers


Reviews

Bie Zus

Google Reviews
4.5